Csak természetesen ...

Még a nyári hőségben sem kell más!!!!!

WHO és az UNICEF ajánlása szerint, normális esetben az anyatejen kívül semmilyen más táplálékra vagy folyadékra, még vízre sincs szükség ahhoz, hogy egy csecsemő tápanyag- és folyadékigényét kielégítsük az első hat hónapban. Ezen időszak után a csecsemők kezdenek másfajta ételeket is fogyasztani a helyi kulturális és kulináris szokásoknak megfelelően, miközben a szoptatás folytatódik kétéves korig vagy azon túl, míg az édesanyának és a kisbabának ez megfelelő és örömteli.

Az újszülött legideálisabb tápláléka az anyatej! Könnyen feldolgozható és fontos immunanyagokat tartalmaz. Az anyatej tulajdonképpen a csecsemő első védőoltása, megóvja az újszülöttet egy sor betegségtől. Azok a gyermekek, akik tápszeren növekednek, négyszer gyakrabban kaphatnak el betegségeket.
A kisbaba igény szerinti táplálása a szoptatáson kívül, alternatív táplálási módon is kivitelezhető. Így azok a kisbabák is részesülhetnek ebből a csodából, akik számára az édesanyjuk egyáltalán vagy csak kismértékben tud saját anyatejet kínálni.Tertullianus kortársa, Alexandriai Kelemen (megh. 211/215 körül) a „Paedagogus” Himnusz a Megváltóhoz című költeményében különös érdeklődést tanúsít az anyatej iránt:
"Jézus Krisztus! mennyei tej - bölcsességed malasztja -
Egy ifjú asszony drága kebléből. Mi, gyenge kisdedek,
Ártatlan ajkunkkal isszuk a kilövellő tejet,
A Szentlélek egy cseppjét a misztikus kebelből."


„Mivel az anya szívesen táplálja kicsinyét, semmi estre sem kívánja, hogy az kicsinyke maradjon. Ölében tartja, dédelgeti, becéző szavaival nyugtatgatja, tejével táplálja, mindent megtesz érte"
szent Ágoston

"Itt a cici szopjál szépen,
neked adom lelki mézem,
bele öntöm boldogságom,
magzatomat így táplálom."

Palóc altató


Magunkról

Kedves Érdeklődő!

Sok szeretettel köszöntjük az Eszter-lánc Anyatejmisszió nevében és engedje meg, hogy gratuláljunk kisbabájához! Isten éltesse Önöket sokáig!

Az Eszter-lánc Anyatejmisszió azért jött létre, hogy egy központi adatbázison keresztül gyorsan és megbízhatóan teremtse meg a kapcsolatot anyatejben bővelkedő és anyatej híján lévő csecsemők anyukái között.

Missziójának tekinti annak tudatosítását, hogy NINCS FELESLEGES ANYATEJ, mert minden csepp anyatejre valaki más kisbabájának nagyon nagy szüksége van, illetve azt, hogy a saját anyatej hiányának pótlására elsősorban a más anyák által termelt anyatej a legjobb megoldás tápszer helyett.

Meghoztuk a jó hírt: a lefejt anyatej igenis kell valakinek, és mi segítünk megtalálni, hogy kinek!

Ha pedig anyatejet keres, segítünk gyorsan megtalálni, hogy kinek van bőven!

Regisztráció

Hozzáférhet a tejkereső és tejadó anyáknak szóló kérdőívhez, amin keresztül regisztráljuk Önt tejtestvér közvetítő adatbázisunkba, jogosult lesz hírleveleket kapni tőlünk, alkalma lesz családi fényképeket feltölteni oldalunkra és fórumunkban megoszthatja véleményét másokkal is.

Továbbjutáshoz kattintson a szövegre vagy a képre!

Elérhetőségeink:
csaladvar@gmail.com
Telefon: +36-20-9527 358 hétköznap 9-17 óráig (SMS-ben is)


Támogatás

Munkánkhoz nyújtott anyagi támogatásukat a CsaládVár Alapítvány
nevében szeretettel köszönünk.

Számlaszámunk: 11600006-00000000-22807290

Neve, címe és adószáma feltüntetésével érkező adományaik után adójóváírásra jogosító nyilatkozatot tudunk kiállítani Önnek.Sokat segíthet

Sokat segíthet más kisbabáknak, ha felhívja édesanyjuk figyelmét az Eszter-lánc Anyatejmisszió tevékenységére és arra, hogy bizalommal fordulhatnak hozzánk! Hiszen csak akkor tudunk anyatejet szerezni, ha van tejadó anya, és csak akkor tudjuk a felesleges anyatejet kisbabákhoz eljuttatni, ha van kinek!

Kérjük, illessze be levelezőprogramjába az alábbi üzenetet:
"Az anyatej kincs! Minden cseppje életet ad! Kérem támogassa kezdeményezésünket azzal, hogy hírt ad rólunk: www.anyatejmisszio.hu "


Állásfoglalás

A La Leche Liga Magyarország és A „Szoptatásért” Magyar Egyesület közös
állásfoglalása a Magyar Gyermekorvosok Társasága által indított
„Cumisüveg és Tudomány” című kampánnyal kapcsolatban


A LLL Magyarország és A „Szoptatásért” Magyar Egyesület vezetősége aggodalmát fejezi ki a követő tápszerek népszerűsítése miatt, mivel ez arra indíthatja az édesanyákat, hogy csecsemőiknek szükségtelen tápszerpótlást adjanak, ami a szoptatási időszak idő előtti befejezéséhez vezethet.
Miközben egyetért azzal, hogy a csecsemők egyéves korukig ne kapjanak tehéntejet, a LLL és a SZME úgy látja, a csecsemők és a családok érdekeit jobban szolgálná a szoptatás népszerűsítése, mint a követő tápszerek használatára buzdító kampány.
Az Egészségügyi Világszervezet évtizedek óta a csecsemők hat hónapos korig tartó kizárólagos szoptatását javasolja, majd pedig a szoptatás folytatását akár kétéves korig vagy azon túl, méghozzá úgy, hogy a kisbabák táplálékában egyéves korig meghatározó maradjon az anyatej.
Az anyatej mennyisége nem csökken szükségszerűen a második félévben, helyes szoptatási gyakorlattal a csecsemő életkorának megfelelő anyatejellátottsága egyéves koron túl is fenntartható.
Az Egészségügyi Világszervezet Közgyűlése 39.28 (1986. május 16.) határozatában kijelenti, hogy „...a csecsemők speciális készítményekkel (ún. „követő tápszerekkel”) történő táplálása teljességgel szükségtelen.”

Az Egészséges Nemzetért Népegészségügyi Program (2001-2010) keretében meghirdették az „Egészséges életkezdet és gyermekkor biztosítása” c. alprogramot. Ennek a programnak gyakorlatilag minden célkitűzése elérhető lenne a szoptatás támogatásával, amely támogatás nem korlátozódhat csupán a csecsemő életének első 6 hónapjára.
A 6-12 hónapos korú csecsemők táplálásával kapcsolatos ismeretek valóban hiányosak, de ennek megváltoztatásához nem a tápszerek népszerűsítésére, hanem a szoptatás elősegítésére és támogatására van szükség, mivel a csecsemők tejalapú táplálásának biológiai módja az anyatejes - nem pedig a tehéntejalapú tápszeres - táplálás. Az egészségügyi dolgozók és a családok felvilágosításának arról kell szólnia, hogyan valósítható meg a nemzetközi ajánlások szerinti és a biológiai normának megfelelő szoptatás.
A csecsemőtáplálás és a csecsemők egészségi állapotának javítása érdekében arra van szükség, hogy a legmagasabb szinten tegyenek lépéseket a szoptatás támogatására, a lakosság és az egészségügyi dolgozók megfelelő, kereskedelmi érdekektől mentes oktatására és a tápszerek népszerűsítésének betiltására.
2008. május 24.

Martinovichné Debulay Bianca, a La Leche Liga Magyarország elnöke
W. Ungváry Renáta, A „Szoptatásért” Magyar Egyesület elnöke
dr. Kun Judit Gabriella, Rózsa Ibolya, Sződy Judit, alelnökök


A La Leche Liga nonprofit szervezet, amelynek önkéntes munkatársai telefonos segítségnyújtás útján és baba-mama csoportokban segítik a szoptató édesanyákat és családjaikat.

Bővebb információ: La Leche Liga Magyarország

A „Szoptatásért” Magyar Egyesület egészségügyi dolgozókat tömörítő nonprofit egyesület, amelynek fő célja a csecsemők hat hónapos korig tartó kizárólagos és igény szerinti szoptatásának, valamint a szoptatás egyéves koron túli, igény szerinti folytatásának elősegítése.

Bővebb információ: Szoptatásért Magyar Egyesület

WHO és az UNICEF ajánlása szerint, normális esetben az anyatejen kívül semmilyen más táplálékra vagy folyadékra, még vízre sincs szükség ahhoz, hogy egy csecsemő tápanyag- és folyadékigényét kielégítsük az első hat hónapban. Ezen időszak után a csecsemők kezdenek másfajta ételeket is fogyasztani, miközben a szoptatás folytatódik kétéves korig vagy azon túl.


Előadás - beszélgetés - bemutatkozás

Hívjon minket - elmondjuk másnak is!

Szívesen megyünk, ha meghívnak egy közös beszélgetésre, tájékoztatásra, informálódásra.

Az anyatej évmilliók óta a legtökéletesebb táplálékunk. Sajnos nem mindenkinek adatik meg a bő tejáldás, vagy létezhetnek olyan élethelyzetek, amikor a kisbabát nem a saját édesanyja táplálja. Természetesen az édes-anya-tej a leginkább személyre szabott, ezért segítünk megtalálni a tejben szűkölködő édesnayáknak a megfelelő szakembert.
Szeretnénk megmutatni, hogy mik azok a módszerek, alternatív táplálási módok, amikkel a kisbabának a szoptatáshoz legközelebbi élményt tudjuk nyújtani, amivel a teste és a lelke is élvezheti a szoptatáshoz hasonló előnyöket.
Örömmel vesszük, ha édesanyák, édesapák, nagyszülők és érdeklődő fiatalok is részt vesznek a programon, ahol természetesen a legkisebbeknek is helyük van.


Híradás rólunk

Amivel bekerültünk a híradásokba ...

Anyatejmisszió: egymásnak segítenek a kismamák
(2008.02.10 19:45)
A kismamák egy részének sok a teje, mások viszont nem tudják etetni babájukat. Nekik segít az Eszter-lánc Anyatejmisszió, amely közvetítőként arról gondoskodik, hogy lehetőleg minél több csecsemő jusson anyatejhez. A szolgáltatást évente 300-350 édesanya veszi igénybe, de több kellene, hogy vidéken is tudjanak segíteni.

A kisbabák születése után sok édesanya azt veszi észre, hogy gyermekének nincs szüksége annyi anyatejre, amennyi neki van. Az édesanyák egy része szívesen odaadná olyanoknak, akiknek nincs tejük, de a központi rendszeren keresztül ez higiéniai okokból nem kivitelezhető. Az Eszter-lánc Anyatejmisszió ilyen esetekben próbál segíteni, vagyis közvetítőként összehozza a felajánló és a tejkereső kismamákat - mondta a Független Hírügynökségnek Csomóné Lindmayer Katalin, a civil szervezet vezetője.

Az Országos Anyatejgyűjtő Központtól csak bevizsgált, és külön eljárással, laboratóriumi körülmények között pasztörizált tejet kaphatnak a kisbabák. Ezzel szemben az Eszter-lánc Anyatejmissziónál az édesanyáknak - természetesen szigorú feltételek mellett - maguknak kell a higiéniáról gondoskodniuk. A tejet felajánló kismamáknak több orvosi vizsgálattal kell bizonyítaniuk, hogy nincs semmilyen betegségük, és komoly szabályokat kell betartaniuk az anyatej tárolása és pasztörizálása közben. A tejkereső kismamáknak azt kell jelezniük, hogy kisbabájuknak van-e valamilyen speciális igénye, esetleg betegsége. Ezek alapján keresi meg az anyatejmisszió a babának legmegfelelőbb anyatejet, illetve a családhoz legközelebb élő felajánlót, akivel felveheti a kapcsolatot - tette hozzá Csomóné Lindmayer Katalin.

Az anyatejmisszión keresztül évente 300-350 kismama ad és kap segítséget, de mivel a többségük budapesti, még több résztvevőre lenne szükség. A civil szervezethez sok hívás fut be védőnőktől, háziorvosoktól is, akiknek jelzik az édesanyák, hogy tejre lenne szükségük, de nem tudják, hová fordulhatnak. Az anyatejmisszió abban segít, hogy a megfelelő emberek egymásra találjanak, de a többi már rajtuk múlik. A civil szervezet álláspontja szerint az anyatej-adás a véradáshoz hasonló tevékenység, ezért azt javasolják a felajánlóknak, hogy ne kérjenek érte pénzt. Ha mégis eladnák a felesleges tejet, akkor lehetőleg az államinál jóval alacsonyabb árat kérjenek a másik kismamától.

Jelentkezni az Eszter-lánc Anyatejmisszió honlapján lehet a Elérhetőségeink: csaladvar@gmail.com
Telefon: +36-20-9527 358 hétköznap 9-17 óráig (SMS-ben is)


Független Hírügynökség


Az Eszter-lánc Anyatejmisszió megjegyzése:
NEM a szervezett, állami anyatejgyűjtésen higiéniés okokból kívül rekedt tejadó anyukáknak kívánunk lehetőséget teremteni saját összegyűlt anyatejük továbbításában, hanem elsősorban azoknak a kisbabáknak, akik nem juthatnak elegendő anyatejhez a saját édesanyjuk által. Az ő anyukájuknak először szoptatási tanácsadással próbálunk segíteni, hogy laktációs szakemberek segítségével a saját tejük növelését elérhessék, és ha ez nem sikerül, akkor nyúlunk a WHO által is elsőként (!) ajánlott alternatívához - a biztonságos donor női tejhez.
ingyenes webstatisztikaMegtudhat mindent az anyatejről, szoptatásról, alternatív táplálási módokról. Tudta, hogy örökbefogadott kisbabát is lehet szoptatni? - hogy a kolosztrum a kisbaba első védőoltása? - hogy a születés utáni első óra meghatározó a kisbaba egész élete szempontjából? - ha úgy érzi, hogy apad a tej, van megoldás? - hogy a kisbabának anyatejen kívül semmi egyéb ételre, sem italra nincs szüksége az első 6 hónapban? Hírlevelünkben mindezekről, rendezvényeinkről olvashat, és kérdéseikre adott válaszainkat is megtekintheti.

Vezetéknév:

Keresztnév:

E-mail cím:

Postacím:Köszönjük, hogy e-mailben megosztja velünk véleményét, ötletét, gondolatát!

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:


Keresés a honlapon
Elérhetőségeink
2008.07.10.

Telefon: +36-20-9527358 hétköznap 9-17 óráig
E-mailcím: csaladvar@gmail.com
www.anyatejmisszio.hu
Cylex Silver Díj
Google Pagerank m�r�s, keresooptimaliz�l�s
Látogatóink száma